Alba August är en svensk-dansk skådespelerska med många fina meriter i bagaget trots sin unga ålder. Hon har skådespelat i både danska och svenska filmer och tv-serier och har blivit nominerad till flera fina priser. Det här är en tjej med kända föräldrar vi kommer att få se mycket mer av på svensk teve.

Karriär

Alba August har kända föräldrar och därför var det enkelt att välja en väg in i rampljuset. Hennes mamma är skådespelerskan Pernilla August och hennes pappa är den danska regissören Bille August. Hon har åtta syskon och bor på Södermalm i Stockholm. Hon föddes dock i Köpenhamn.

August debuterade redan 2001 som barnskådespelerska i ”En sång för Martin”, en film som hennes pappa regisserade. Hon fick ett stort genombrott i filmen ”Förtroligheten” från 2013. Större roller under hennes skådespelarkarriär inkluderar bland annat huvudrollen i ”The Rain” på Netflix, ”Unga Astrid” där hon spelar författaren Astrid Lindgren samt filmen ”Quick” om brottslingen Thomas Quick. Hon har även skådespelat i ”Sandhamnsmorden” och ”Knutby”.

August har nominerats ett flertal gånger till en Guldbagge. Hon är inte bara aktiv som skådespelerska, utan även som sångerska och låtskrivare. Hon har släppt flera egna låtar, bland annat ”Killing time” och hon har dessutom uppträtt på Allsång på Skansen.

Vanliga frågor

Hur lång är Alba August?

Alba August är 165 cm lång.

Hur gammal är Alba August?

August föddes den 6 juni 1993 och är därför 29 år gammal.

Vilka är Augusts kända syskon?

August har flera syskon, bland annat skådespelerskan Asta Kamma August och scenografen Agnes Östergren.

Har Alba August någon sambo?

August har tidigare varit tillsammans med komikern Björn Gustafsson. De har varit ett par både privat och på film. Numer är de inte längre tillsammans och August har inte någon ny offentlig partner.

Länk till Insta eller Facebook: https://www.instagram.com/albadudle/?hl=sv

Källor:

– https://www.imdb.com/name/nm2110232/

– https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/8QR9A2/har-blir-aliette-opheim-kristi-brud

Kategorier: populär